Wat houdt medische peducure nu in ?

 

Soms kan men last hebben van pijnlijke voeten. Wat kunnen de oorzaken daarvan zijn ?

Ingegroeide teennagels, kalknagels, gebarsten of gebroken nagels, eeltvorming enz .... Wat kan men nu doen om dit op te lossen ?

In wezen is dit heel simpel : Studio-KC is gespecialiseerd in het oplossen van dergelijke problemen. Het steriel wegsnijden van de overtollige eelt gebeurt in laagjes, zodanig dan men weer op kussentjes loopt. Dit gebeurt aan de hand van een bistouri-mesje, zodat dit volledig pijnloos verloopt.

Ingegroeide teennagels zijn bij veel mensen ook een groot probleem. Dit kunnen we eenvoudig oplossen door de teennagel te ondersteunen met een mini-verbandje, gedrengt in coppoline (een medische kleefstof, speciaal voor de medische pedicure ), zodanig dat de ingegroeide teennagel niet langer in uw nagelbed duwt. Uw pijn is dus verdwenen.

Kalknagels zijn ook een probleem dat we bij veel mensen zien. Dit kunnen we pijnloos oplossen door de kalknagel laagje voor laagje weg te frezen.

Zoals u merkt, zijn er voor alle kleine en grotere voetproblemen wel een oplossing !

 

Hoe kan je nu proberen deze problemen te vermijden ?

Volledig vermijden is moeilijk, maar door regelmatig onderhoud kan je wel een groot stuk ergernis en pijn ontlopen.

Indien het over ernstige problemen gaat, is een maandelijks onderhoud zeker aan te raden ! Zelf voel je het best aan wanneer dit nodig is, natuurlijk gesteund door onze raad en daad.